Valikko Sulje

Tiedotteet

Han Moo Do harrastajat valmistuvat tulevaan mustan vyön kuntokokeeseen Vantaalla

Lauantaina 18.3.2023 pidettiin kuntoleiri Finland Han Moo Don mustanvyön kahdeksalle kokelaalle Vantaan Han Dojangissa. Vetäjänä toimi Tero Syrjälä 2.dan.

Han Moo Don ruskeat vyöt valmistautuvat vaativaan kuntotestiin. Testissä suoritetaan 200 toistomäärällä siltapunnerruksia, linkkuveitsiliike, kylkilihasliike, selkälihasliike ja punnerrukset. Tämän jälkeen tehdään 750 yli hyppyä ja 1000 kyykkyä.

Näillä testeillä koetellaan harrastajien kestävyyttä ja lajin ymmärrystä. Lajin opettaja In-Seon mukaan tämä testi selvittää ihmisen kokonaisvaltaista yleiskuntoa, lihaskuntoa, teknistä toistokuntoa, hapenottokykyä.

Kuntoasioiden lisäksi leirillä käytiin läpi perustekniikkaa: otteluasento, liikkuminen, lyönnit, torjunta ja muutama peruspotkukin. Monessa asiassa keskityimme koko kehon toimivuuteen ja rytmiin ja puhtaaseen liikkeeseen. Keskustelimme harjoittelun, kuntoliikeiden, venytyksien vaikutuksesta mieleen ja niiden kehollisesta hyödystä. Alkuun liian isoilta tuntuneet toistomäärät alkoivat tuntua leirin edetessä saavutettavilta.

Kuinka harjoitella tasoa nostaen – hallittu rentous, räjähtävä ja jousimainen liike nostaa tasoa.

Kokelaat osallistuvat vielä kevään ja kesän aikana toteutettaville leireille ennen loppukesästä suoritettavaa mustanvyön koetta.

Tsemppiä kaikille kokeeseen osallistujille.

Mustan vyön kokelaiden kuntokokeeseen valmistauduttiin Vantaalla
Mustan vyön kokelaat 2023. Keskellä leirin vetäjä Tero Syrjälä 2.dan Vantaan Han Dojangista.