Valikko Sulje

Tiedotteet

Hanmoodon mustia vöitä suoritettiin Heinävedellä

Heinävedellä ahkeroitiin lauantaina itäsuomalaisittain poikkeuksellisessa kokeessa, kun kuusi Finland Hanmoodon harrastajaa suoritti itselleen mustat vyöt. Nelituntisen kokeen päätteeksi uudella 1.dan vyöarvolla palkittiin heinävetiset Aune Heikkinen, Mika Kauhanen ja Visa Karhukorpi, pieksämäkeläinen Kasper Karhukorpi, imatralainen Panu Viinikainen sekä siilinjärveläinen Reetta Rytkönen. Kokeen otti vastaan lajin pääopettaja In-Seon Hwang ja ensimmäistä kertaa lajin mustan vyön arvot sertifioi Do Jang -yhteisö, jonka alle kuuluvat Finland Hanmoodo, Hoi jeon Hapkido sekä terveysliikunta Jang Su.

“Kokelaat suoriutuivat päivästä hyvin ja kaikki jaksoivat keskittyä loppuun asti. Asetettu tasovaatimus saavutettiin. Tällä vyökokeella pystytään luomaan jatkuvuutta ja pohjaa uuden oppimiselle”, In-Seon Hwang pohtii.

Lauantaina kokelailta testattiin lajin teknistä osaamista ja taitotasoa, esimerkiksi perustekniikan, vastatekniikan ja heittotekniikoiden hallintaa. Jo aiemmin syksyllä tuoreet mustan vyön haltijat suorittivat kuntokokeen, jossa testattiin kuntoa itsepuolustus-, lihaskunto- ja juoksu-osuuksilla. Tuolloin suorituksiin kuului mm. 1000 kyykkyä ja 10 kilometrin juoksu.

“Kuntotesti on itsensä voittamisen testi, kyse on oman rajan ylittämisestä, jonka myötä avautuu uusia maailmoja”, In-Seon kuvailee.

Nyt saavutetut uudet mustat vyöt avaavat uusia ovia myös seurojen toiminnassa, sillä kyseessä ovat ensimmäiset mustat vyöt niin Siilinjärvellä kuin Heinävedelläkin, vaikka lajia on ennätetty Heinävedellä harrastaa yli vuosikymmenen ja Siilinjärvellä jo neljännesvuosisadan ajan. Imatralla lajitoiminta käynnistyy uuden mustan vyön myötä lokakuun alussa ja Pieksämäelläkin toiminta on tarkoitus käynnistää tulevaisuudessa.

Artikkelin kirjoittanut Reetta Rytkönen

Kuvat:

Heitto; Visa Karhukorpi heittämässä veljeään Kasper Karhukorpea kokeen viimeisessä osiossa. Kuva. Reetta Rytkönen.
Heitto; Visa Karhukorpi heittämässä veljeään Kasper Karhukorpea kokeen viimeisessä osiossa. Kuva. Reetta Rytkönen.

 

Lyönti: Kokeessa testattiin perustekniikan lisäksi lyöntiä, potkuja, vastatekniikkaa ja heittoja. Etualalla heinävetiset Aune Heikkinen ja Mika Kauhanen. Kuva: Reetta Rytkönen
Lyönti: Kokeessa testattiin perustekniikan lisäksi lyöntiä, potkuja, vastatekniikkaa ja heittoja. Etualalla heinävetiset Aune Heikkinen ja Mika Kauhanen. Kuva: Reetta Rytkönen

 

Potku: Opettaja In-Seon Hwang neuvoo imatralaista Panu Viinikaista sivupotkun saloihin. Kuva: Reetta Rytkönen
Potku: Opettaja In-Seon Hwang neuvoo imatralaista Panu Viinikaista sivupotkun saloihin. Kuva: Reetta Rytkönen

 

Ryhmakuva: Tuoreet 1.dan mustat vyöt vasemmalta oikealle Aune Heikkinen, Mika Kauhanen, Kasper Karhukorpi, Visa Karhukorpi, Panu Viinikainen ja Reetta Rytkönen.
Ryhmakuva: Tuoreet 1.dan mustat vyöt vasemmalta oikealle Aune Heikkinen, Mika Kauhanen, Kasper Karhukorpi, Visa Karhukorpi, Panu Viinikainen ja Reetta Rytkönen.